5 redenen om op surfkamp te gaan

15 januari, 2018

Een tijdje geleden bracht ik een bezoekje aan het prachtige Taghazout in Marokko. In deze periode verbleef ik in Solid Surf House, waar ik een hele fijne tijd heb gehad om te leren surfen. Zelf nog nooit op een surf kamp geweest? Hieronder 5 redenen waarom het zeker de moeite waard is.

1. Surfen is niet makkelijk om te leren, daarbij is begeleiding enorm fijn.
Echt, surfen is makkelijker dan het lijkt. Op een plank staan in het water? Zo gepiept, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Het is moeilijker dan je denkt en het zelf aanleren is ook zeker niet aan te raden. Juist tijdens een surfkamp krijg je de nodige begeleiding om steeds beter te worden. Surfen is en blijft een sport die natuurlijk heel verkeerd kan uitpakken, en daarvoor kan ondersteuning heel goed van pas komen.

2. Je ontmoet nieuwe mensen.
Het ontmoeten van nieuwe mensen (van over de hele wereld) is altijd leuk! Je leert nieuwe inzichten, hoort nieuwe verhalen en maakt kennis met nieuwe culturen. Door op een surf kamp te gaan, leer je deze mensen ook nog eens kennen terwijl jullie allemaal hetzelfde doel hebben: leren surfen. Heel tof, want zo heb je in ieder geval al iets gemeen. Sowieso dat er namelijk mensen tussen zitten waarmee jij hele gezellige avonden gaat beleven.

3. Op een surfkamp maak je veel process.
De eerste dag dat ik op het kamp binnen kwam, voelde ik me een goede gup. Ja, ik was zeker niet de beste van de groep. Maar doordat je tijdens het kamp zoveel bezig bent met surfen, maak je sowieso proces. Daar waarbij ik als een guppie de week begon, sloot ik deze wel weer af met verbetering. En dát is zo leuk, je wordt steeds beter! Oefening baart kunst.

4. Reizen en surfen = de perfecte combinatie.
Het verkennen van een nieuw land, een nieuwe cultuur en de prachtige omgeving in combinatie met surfen is heerlijk. Mocht je het surfen namelijk even zat zijn, kan je altijd nog uit gaan op avontuur. Of juist andersom – als je het avontuur even zat bent, kun je tot rust komen om te surfen.

5. En niet te vergeten: nieuwe dingen leren is leuk!
Hoe tof is het om te leren surfen? Het is een enorm leuke en uitdagende bezigheid en voor mij een perfecte manier om tot rust te komen. Maar goed, iedereen moet natuurlijk ergens beginnen en het leren van zoiets is enorm leuk. Het zal weliswaar gepaard gaan met vallen en opstaan, maar op lange termijn ben jij wel diegene die uiteindelijk op de golven rockt. 😉

Al met al, een surfkamp is zeker een ervaring die ik je enorm kan aanraden. Het is een reis/vakantie die nét iets anders is dan normaal en het op die manier ook juist zo tof maakt. Mocht je inderdaad op zoek zijn naar een kamp ik Marokko, lees dan ook hier mijn ervaring met Solid Surf House waar ik verbleef.

Ben jij ooit op een surfkamp geweest en zo ja, hoe beviel dat?

4 comments

 1. Comment by Malou | Blonde Blossom

  Malou | Blonde Blossom Reply 15 januari, 2018 at 22:49

  Wat superleuk dat je op dat surfkamp ging! En ook nog eens in Marokko, lijkt me echt prachtig. Zelf wil ik al heel lang leren surfen, maar ik struggle er een beetje mee dat het volgens mij heel erg mis kan gaan als ik het zelf ga proberen. Misschien is dit dus wel een supergoede oplossing! En oh, wat is die rode jurk prachtig zeg! Malou x

  [Antwoord]

 2. Comment by Emma

  Emma Reply 29 januari, 2018 at 14:16

  Hey echt een superleuk artikel

  [Antwoord]

 3. Comment by Arjanne

  Arjanne Reply 14 februari, 2018 at 20:36

  Ahh deze zomer ben ik ook op surfkamp gegaan, dat was echt helemaal geweldig inderdaad! Marookko lijkt me ook mega gaaf zeg! Je leert inderdaad best wel snel (ik startte ook met bijna 0 kennis), het is super gezellig, en heerlijk om de hele tijd rond het strand te hangen. Ik zou het ook iedereen aanraden, haha 🙂

  [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top